Alpha Industries
FONTOS TUDNIVALÓ!
Nem minden termékből található üzletünkben, így rendelés előtt érdemes egyeztetni velünk a lehetőségekről az office@theharbour.hu email címen vagy a +36703844900-as telefonszámon! Ami éppen nincs raktáron, de megtalálható a németországi központi raktárban, annak beszerzését 7-8 napon belül vállaljuk!

The Harbour Crew


Az Alpha Industries története


Az Alpha Industries hosszú és sikeres múltat tudhat magáénak az Egyesült Államok Haderőinek beszállítójaként. Már több mint ötven éven keresztül az Egyesült Államok Védelmi Minisztériuma bízza meg az Alphát, hogy katonai ruhaneműket szállítson a Légierő, a Hadsereg, a Tengerészgyalogság, és a Haditengerészet számára.


Az üzem 1959-es nyitása óta folyamatosan gyártják a mindenki által ismert, M65-ös NATO katonai gyakorló kabátot, darabszám tekintetében ezzel megelőzve az összes egyéb gyártót.

A hatvanas évek közepe óta az Alpha gyártotta szinte az összes MA1 pilóta dzsekit, melyet a Légierő, a Hadsereg és a Haditengerészet pilótái használnak.

Mondhatni, mára már több mint 40 millió ruhadarabot készítettek, hogy a katonai állományt, személyzetet a legszélsőségesebb körülmények között is szolgálják.


A megkülönböztető három csík


Jóval azelőtt, hogy az Alpha nevet bárki ismerhette volna, a ruhaneműket azonosító három csík komoly elismerésre tett szert a katonai feleslegeket kiárusító üzletek vásárlói körében. Ezeken a helyeken az igényes vadászok gyorsan kiszúrták maguknak a háromcsíkos darabokat. Az érdekes sztori alapja, hogy minden katonai megrendelés nyomán keletkezett valamennyi felesleg. Két megrendelés között, a termelés folyamatossága érdekében a munka nem állt le, hanem a katonai standardok szerint produkálták tovább a ruhadarabokat, melyek katonai feleslegeket kiárusító boltokba kerültek. Ahhoz, hogy ezek a darabok megkülönböztethetőek legyenek, a címkéken a ruhadarab megnevezése és a műszaki jellemző leírása közé, a feliratokat elválasztólag 3 csík került, míg a hadsereghez szállítottakon csak 1 csík volt.

Tulajdonképpen a kétféle gyártmányt csak ezek a csíkok különböztették meg. Egyéb gyártók jellemzően szerényebb minőségű anyagokat használtak a felesleg boltokba készülő gyártáskor, és meghagyták a szimpla csíkot a címkéken. Egy idő elteltével a felesleg boltok látogatói már felismerték, hogy a három csíkos termékek a legjobbak. Ez nem is csoda, hiszen az eredeti, azaz a pilóták és a földi személyzet által is használt darabokat kapták meg. Ha jól szemügyre vesszük az Alpha logóját, látható benne a három csíknak az A betűn keresztülfutó vonala.

Az Alpha termékeket megtaláljuk az USA szinte minden városában, de széles körben ismertek Európában és Japánban is. A változatlan lelkesedésű kereslet miatt az Alpha továbbra is gyártja a történelmi hagyományokkal büszkélkedő amerikai dzsekijeit a B15-öt, az MA1-et, a CWU45-öt, az M65-öt, valamint a leghidegebb körülmények között hasznos N2B és N3B, kapucnis parkákat.

Ezeken az alapmodelleken túlmenően az Alpha olyan kabátokat, nadrágokat, pólókat, ingeket és pulóvereket is készít, melyek remek utcai viseletek úgy, hogy kinézetüket tekintve kellemes military fűszerezést nyújtanak. Az Alpha legendás ruhadarabjai közül - alkalmi csatornákon keresztül - már korábban is eljutott hazánkba néhány darab, azonban a gyár csak most kezdte meg képviselni magát itthon, hogy folyamatosan biztosítsa a méltán népszerű termékek hozzáférhetőségét.

Márkagarancia!! Felhívjuk tisztelt vásárlóink figyelmét, hogy üzletünk kizárólag az Alpha Industries hivatalos magyarországi importőre által forgalmazott termékeket értékesíti, melyek garantálják a minőséget, az eredetiséget és a szezonális frissítéseket. Üzletünk a magyar irodán keresztül ún. hotline kapcsolatban áll az Alpha Industries londoni raktárával, mely az európai piac nagy részét látja el. Ennek következtében lehetőséget biztosítunk bárkinek a Alpha aktuális kollekciójából történő rendelésre (amennyiben üzletünkben nem találja), melyet 8 napon belül tudunk teljesíteni.